Over Anieke

Hoi, ik ben Anieke, de persoon die de naam van deze website draagt, of eigenlijk andersom. Leuk dat je benieuwd bent naar het gezicht achter al deze letters!

Als halve Duitse, geboren en getogen in Friesland kwam ik al snel in aanraking met meertaligheid. Voor mij is dat nooit iets ingewikkelds geweest, maar juist iets leuks om mee te spelen. Mijn liefde voor taal en schrijven werd dan ook snel duidelijk. Ik gaf zelf al op jonge leeftijd boekjes uit met verhaaltjes die ik verzon of die uit het leven gegrepen waren. Een uitgave getiteld De Rotkat is een heuse klassieker, gebaseerd op waargebeurde taferelen. Tegenwoordig heb ik een heel lieve, luie kat, maar die levert helaas wat minder spannende verhalen op.

Woorden maken me verschrikkelijk blij. Woorden in de juiste volgorde kunnen me raken, laten lachen en door laten lezen. Ik heb eens met een vriend die de wiskundekant koos gepraat over hoe eigenlijk alles taal is. Hij zag in alles wiskunde. We kwamen er niet helemaal uit.

Schrijven is wat ik het liefste doe en eigenlijk ook een van de dingen die ik het beste kan. Op school schreef ik al die ellendige boekverslagen maar al te graag. Iets te graag, soms. Een keer werd een verslag afgekeurd omdat ik er een groot, enthousiast essay van had gemaakt en niet één voor één de vragen had beantwoord. Tsja.

Na de middelbare school ging ik Nederlands studeren. Deels de lerarenopleiding, deels op de universiteit. Na drie jaar studeren besloot ik ermee te stoppen. Ik vond Nederlands hartstikke interessant en leuk, maar de manier waarop was niet de mijne. Ik wilde schrijven, dus dat ben ik maar gaan doen.